Kvinna kikar över bergen och känner sig som en vinnare.

Sofias resa mot högre livskvalitet

Ständig trötthet, tryck över halsen och utebliven mens var bara några av Sofias många symtom. Efter flera tuffa år med dålig hälsa fick hon höra talas om Funmeds verksamhet. Hon tilltalades direkt av konceptet och kontaktade Funmed. Läs hennes berättelse om sin resa mot högre livskvalitet.

Så här blir du patient

När Sofia kom till Funmed var hon trött och sliten, kände sig febrig och hade återkommande skälvningar i kroppen. Hon behövde ofta vila efter maten och kände att hon knappt klarade av jobb och rutiner.

– Jag har typ 1-diabetes sedan 1995 och hypotyreos sedan 2010. Redan på våren 2016 började jag få problem med hälsan. Jag kontaktade sjukvården på grund av min oro kring måendet. Det gjordes flera undersökningar, men man hittade ingenting avvikande. Jag har alltid tränat och levt ett hälsosamt liv så det kändes otroligt jobbigt för mig att inte få må bra.

Hon hade även ett konstigt tryck över halsen som hon direkt förknippade med sin underfungerande sköldkörtel. Man tog återigen prover på sjukhuset, men allt såg fint ut. Sofia hade då också haft utebliven mens sedan ett par år och hon kände tydligt att något i kroppen var fel.

– Åren 2020 och 2021 var det så tungt att jag till slut inte visste vad jag skulle ta mig till.  En bekant berättade då om sitt tillfrisknande efter behandling på Funmed och jag lyssnade noga när han återgav sin upplevelse. Det lät lovande. Vid den tiden hade jag inte så bra koll på funktionsmedicin och konceptet med hälsocoacher. Jag kontaktade ändå Funmed och mitt friskare liv fick verkligen en rivstart.

Efter en vecka: "Fantastiskt mycket bättre"

De inledande kontakterna kändes positiva och Sofia var full av hopp och förväntan. Av sin hälsocoach fick Sofia en kostplan som skulle följas i tre månader.

– Redan efter en vecka började jag må så fantastiskt mycket bättre och efter två veckor kom min mens tillbaka! Det var helt otroligt för mig, med tanke på att den varit obefintlig i sju år.

Sofia mådde allt bättre och kände att saker och ting började rätta till sig i kroppen. Hon fullföljde de tre månaderna och kom överens med sin hälsocoach om att köra tre månader till.

– Det var när min hälsocoach gav mig rådet att äta antiinflammatorisk kost som saker började läka och rätta till sig i kroppen. Det som har varit bäst med den här resan är att jag hade turen att få världens bästa hälsocoach. Hon är otroligt lyhörd och har en stark ambition att hjälpa till bättre hälsa. Jag skulle inte klarat av detta utan henne.

Nu äter Sofia lite mer varierat och kroppen signalerar ganska snabbt och tydligt när det är livsmedel hon inte tål. Hon upplever att hon inte är hundraprocentigt återställd än och att läkandet kommer att ta sin tid. Glädjen är ändå stor över att redan kunna må så mycket bättre.

– Jag är enormt tacksam över den hjälp jag fått av Funmed, av hela vårdteamet men framförallt av Häla, min hälsocoach. Jag har äntligen fått ett bättre liv. Tack!

Hälsocoachens kommentar

– Jag upplevde Sofia som mycket engagerad och målinriktad. Hon hade verkligen bestämt sig för att läka. Vårt samarbete var mycket stimulerande, även för mig som hälsocoach. Hon följde råden till punkt och pricka och vi kunde se resultaten genom att hennes kropp svarade så bra när den fick rätt byggstenar att jobba med. Hennes fokus och känsla gav så mycket, det enda jag behövde göra var att peka ut riktningen, resten klarade Sofia helt galant. Du var så inspirerande att följa, Sofia, varmt lycka till framöver!

Häla El Sheemy Washbrook, funktionsmedicinsk hälsocoach

Annika Rane

Text

Publicerad 06 november 2022

Dela artikeln på