Person på Inbody-våg

Kroppsscanning – en unik inblick i ditt inre

Du ställer dig på badrumsvågen och ser att du har gått ner ett kilo, men vad är det egentligen som har försvunnit? Är det fett? Vätska? Muskler? En kroppsscanning visar hur fördelningen av muskler, fett och vatten ser ut i din kropp och ger en bild av hur kroppen mår.

InBody är en bioimpedansmätare med åtta mätpunkter där en svag elektrisk ström skickas genom kroppen. Motståndet i kroppens olika vävnader och vätskor mäts och du får direkt svar på din unika kroppssammansättning. Du får också reda på fasvinkeln, ett viktigt mått som ger information om kroppens cellhälsa och nutritionsstatus. InBody används i bland annat forskning och idrottsmedicin och är validerad till 98 % mot bentäthetsmätning med DXA-röntgen.

Genom att analysera din vikt med InBody kommer du att få en bättre förståelse för förändringar i kroppen. Du får underlag för att skapa ett individuellt kost- och träningsprogram som är baserat på fakta om din kropp. En InBody-analys kan hjälpa dig att med precision lägga upp en strategi mot just dina mål, den förenklar uppföljning, ger tydliga resultat och är motiverande. Din första mätning ger dig en nulägesanalys och efter en tid kan du se dina resultat genom uppföljande mätningar.

Själva testet tar bara ett par minuter och genomförs snabbt och smidigt av utbildad personal. Mätprocessen är enkel, du står barfota på en plattform samtidig som du håller i två handtag. För bästa resultat bör mätningen ske innan du äter frukost. Vid mätning andra tider på dygnet ska det ha gått minst två timmar sedan din senaste måltid. Det viktigaste är att varje mätning sker under samma förutsättningar för att du ska få resultat som är jämförbara.

Kunskap om hur kost och träning påverkar dig som individ ger dig motivation för att förändra, förbättra och förvalta din livsstil. Du får facit och svaret är unikt för dig!

Kroppsscanning – en unik inblick i din inre hälsa

Du ställer dig på badrumsvågen och ser att du har gått ner ett kilo, men vad är det egentligen som har försvunnit? Hur tolkar man resultatet?

Dela artikeln på