Funmed söker och behandlar de underliggande orsakerna till sjukdom och ohälsa.

Vi hjälper dig att ta makten över din hälsa och ditt välmående.

Funmed är Europas största funktionsmedicinska läkarklinik, med digitala och fysiska mottagningar över hela landet. Vår vision är glasklar; vi vill förändra västerländsk sjukvård. Och det vill vi göra genom att hjälpa våra patienter att hitta de underliggande orsakerna till deras hälsoproblem, istället för att endast dämpa sjukdomssymptom. Med stöd av forskning, vetenskap och avancerade tester och mätmetoder tar vi ett helhetsgrepp om varje individs personliga hälsa och kan på så sätt bättre hantera komplexa kroniska sjukdomar och symptom. De tester vi utför, ger oss de pusselbitar som ofta förbises i den traditionella vården.

När du träffar Funmeds läkare och hälsocoacher märker du snabbt att vi passionerat intresserar oss för dig som individ. Med hjälp av egenutvecklade unika behandlingsprotokoll och processer, och med hänsyn till att varje individ är genetiskt och biokemiskt unik, hjälper vi dig till ett starkare och friskare liv. I syfte att möta våra patienter på deras villkor, tar vi hjälp av tekniken och har utvecklat en digital plattform som gör oss till lika delar digital som fysisk vårdgivare.

Funmeds historia är Peter Martins.

På läkarlinjen fascinerades jag främst av frågan om hur livet fungerar på biokemisk nivå. Med en pappa som var VD på ett läkemedelsbolag var steget inte långt till att börja forska inom farmakologi. Tillsammans med Arvid Carlsson, som sedan fick Nobelpriset för upptäckten av dopamin och var med och tog fram de första SSRI-preparaten, startade vi ett bolag för hjärn- och läkemedelsforskning.

Vi var ett 30-tal anställda. Jag satt i ledningsgruppen. Det var kul, men tempot skruvades upp och efter ett tag började jag få signaler på att allt inte stod rätt till. Jag sov dåligt, hade värk, glömde saker och hade hjärndimma. År 2007 ville en läkare sjukskriva mig för utmattningssyndrom. Jag försökte lösa situationen genom att vara hemma en dag i veckan på föräldraledighet. Jag insåg att jag måste sluta på forskningsbolaget och tog jobb som ST-läkare på en vårdcentral. Det skulle bli ett hanterbart liv, tänkte jag, men efter ungefär två år sa hela mitt system ifrån. I två år var jag sjukskriven för utmattning.

I dag är jag tacksam för allt jag lärde mig. Vägen tillbaka började med arbetsträning. Det gick bättre och bättre, men det var när jag prövade så kallad ketogen kost som hälsan tog stora kliv. Redan på två veckor märkte jag hur hjärnan klarnade, värken försvann, magen blev lugn och fem kilo ”gubbfett” försvann. Detta födde ett maniskt intresse och sedan dess har jag lyssnat på tusentals timmar av podcasts om näringslära och funktionsmedicin och har sedan 2014 gått flertalet utbildningar i USA.

Genom att träffa patienter på FunMed-mottagningen har jag lärt mig mycket om grundorsakerna till att vi människor inte mår så bra och praktiserat ”the medicine of why”. Jag har också lärt mig att helheten är komplex och att ingen kur passar alla. Att gissa duger inte. Man måste ha fakta. Den är för alla med kroniska besvär eller för människor som ”bara” vill ta ansvar för sin hälsa på lång sikt, optimera sitt välbefinnande och sin prestationsförmåga och känna sig friska på riktigt.

Vår väg mot att förändra västerländsk sjukvård

Vi har, sedan starten 2014, växt stadigt och hjälpt tusentals människor till ett starkare och friskare liv.

Det här är vad vi står för

Tiny LR-665037880.jpg

Vision

Sprida kunskapen om funktionsmedicin för att hjälpa människor över hela världen att ta makten över sin egen hälsa och sitt välmående. Vi ska vara den drivande kraften i att förändra västerländsk sjukvård.

Tiny LR-495803382.jpg

Kundlöfte

Vi ger dig funktionsmedicinsk vård i världsklass och hjälper dig att ta kontroll över dig egen hälsa och välmående.

Tiny LR- 854981072.jpg

Affärsidé

Funmed tillhandahåller världsledande och skalbar funktionsmedicinsk behandling i Sverige där vi erbjuder privatpersoner och anställda vid företag att hitta de underliggande orsakerna till sjukdom och ohälsa.

Genom fysiska och digitala kliniker, som bemannas av våra funktionsmedicinskt utbildade läkare, sjuksköterskor och terapeuter tillhandahåller vi datadrivna, analysbaserade och strukturerade behandlingsmetoder med hög kvalité och effektivitet.

Genom vårt ekosystem som innefattar kliniker, labb-verksamhet, digitala analyslösningar, kosttillskott och utbildning hjälper vi människor att ta kontroll över sin egen hälsa.

Tiny LR-1226813638.jpg

Kärnvärden

Vi har en vision om att vara den drivande kraften i att förändra västerländsk sjukvård. Du tar ett ansvar för vår vision genom att ständigt informera, sprida kunskap och inspirera om funktionsmedicin.

Varje dag på vår arbetsplats träffar du människor i form av våra kollegor, patienter, kunder - friska såväl som sjuka människor. Alla människor du möter är unika och fungerar på olika sätt. Se hela människan, då bidrar du till att vi alla mår bättre och därmed också till att Funmed utvecklas på ett positivt sätt.

Funktionsmedicin är en ny kunskap och nya kunskaper möts ofta med skepsis. Därför är det viktigt att vi på Funmed, i mötet patienter, media, partners, i samtal med medarbetare och i mötet med patienter alltid stödjer oss på fakta.

Genom att ständigt söka ny kunskap skapas förutsättningar för att nå vår vision. Alla vi som arbetar på Funmed, oavsett roll, har ett ansvar för att vårt företag ska utvecklas i en positiv riktning.

Vi som arbetar på Funmed har ett stort engagemang för det vi gör och för människorna omkring oss. Därför strävar vi varje dag efter att dela med oss av vår positiva energi till våra kollegor, patienter och kunder.

Våra kliniker

Kontakt

Hör av dig

Våra läkare, sjuksköterskor och hälsocoacher står redo att hjälpa dig till ett starkare och friskare liv. Kontakta oss för ett första samtal

Kontakta Funmed

Karriär

Jobba med oss

Delar du vår vision? Vill du vara med på vår resa? Här kan du läsa om våra lediga tjänster.

Se karriärsida

Behandlingsprocessen

Vägen till en bättre hälsa

Vi hjälper dig att ta kontroll över din hälsa och ditt välmående, för ett längre och friskare liv.

Vår behandlingsprocess

Boka tid

Vill du ta tag i din hälsa

Välkommen att boka en tid hos oss. Du når oss på även på nummer 010-160 60 77.

Boka tid